Energetische Therapie  (Tilburg)

Energetische therapie is een holistische behandelvorm en richt zich zoveel mogelijk op de gehele mens (lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele niveau). Energetische therapie heeft een relatie met Oosterse geneeswijzen waar gewerkt wordt met de energetische dimensie van de mens. Vanuit deze werkelijkheid heeft de mens energiebanen (meridianen), energiecentra (chakra's) en kan er gesproken worden over een energieveld. Het stoffelijk lichaam is namelijk ook terug te vinden op een energetisch niveau, als een veld, omdat ieder lichaamsdeel ook op een energetisch niveau bestaat. In een gezond energieveld stroomt de levensenergie wat belangrijk is voor het zelfgenezend vermogen.

 

De therapie is gericht op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend of zelfgenezend vermogen van de mens. Het zelfgenezend vermogen is namelijk afhankelijk van het vermogen van het energieveld om voldoende energie te leveren voor alle lichamelijke processen. Als de energiestroom stagneert ontstaat er een energieblokkade die zal doorwerken op het stoffelijke lichaam en de oorzaak van een gezondheidsklacht kan worden.

 

Een energetische behandeling duurt op zich meestal een half uur. Je ligt dan meestal op je rug met kleren aan op een behandel (massage) tafel. Met mijn handen breng ik dan energie over op het lichaam door ze net boven het lichaam te houden of licht aan te raken.