Na mijn VWO examen ben ik bedrijfskunde aan de universiteit van Groningen gaan studeren. Een heel duidelijk beroepsmatig perspectief had ik in 1987 niet maar het leek mij wel een interessante studie en na het VWO was dit voor mij een mooie verdere stap in mijn ontwikkeling. Deze studie heeft mij veel gebracht door kritisch naar bedrijfsprocessen en management in organisaties te kunnen kijken. En door mijn werkervaring in verschillende bedrijven ben ik mij nog des te meer bewust geworden van de verschillende problematiek die er in organisaties kan spelen. Uiteindelijk gaat het toch steeds weer om de mens die vanuit zijn visie en bekwaamheid, verantwoordelijkheid wil nemen en hierdoor in grote mate bepaalt of zaken goed zullen lopen.

Tijdens mijn studie is mijn spirituele ontwikkeling tot ontwikkeling gekomen door niet alleen de ratio als een belangrijk kompas in het leven te gebruiken maar ook vooral steeds meer vanuit mijn hart (gevoel) te leven en mijn open te stellen voor een werkelijkheid van bestaan die in onze westerse maatschappij zo goed als verloren is gegaan. Als kind had ik al een hoge gevoeligheid maar door omstandigheden en om mij zelf te beschermen tegen teveel prikkels van buitenaf, had ik lang mijn gevoeligheid afgesloten zodat ik niet alles meer hoefde te voelen. Hierin kwam in 1992 een grote verandering doordat ik mij helemaal ging openstellen voor en verbinding zocht met zeg maar de ''onzichtbare wereld''. In dat jaar werd ik mij bewust van een ''multi-dimensionaal'' bestaan van het leven. Hiermee bedoel ik dat de aardse realiteit die wij met onze ogen waarnemen en ervaren niet de enige realiteit is. Het was net of er ''een gordijn of sluier'' die onze illusie van de aardse dichtheid typeert, voor mij werd weg gehaald. Nu was er ook wel een groot verlangen om een duidelijk contact te mogen ervaren vanuit ''het niet zichtbare'' omdat een familielid van mij, mij al een langere periode wees op het genezen van mensen op een energetische wijze waarbij de kracht van de geest vanuit een voor ons oog onzichtbare dimensie een rol speelt. Vanuit heel mijn hart heb ik mij open gesteld om in verbinding te komen met een energie of kracht die ik niet echt kon begrijpen vanuit een verstandelijke benadering. Maar door een krachtige energie uit een andere dimensie, is mijn bewustzijn in 1992 getransformeerd naar een groter bewustzijn dat ik maar voor het gemak een ''multi-dimensionaal'' bewustzijn noem. Mijn perspectief op het leven en de mens, is hierdoor in een voor mij toen totaal nieuw licht komen te staan. Ik zou de impact van deze ervaring kunnen vergelijken met een zogenaamde bijna-doodervaring omdat mensen die een bijna doodervaring hebben gehad zich ook bewust zijn geworden van een andere tijd-ruimte dimensie waar ze een tijdje zijn geweest doordat ze met hun geest/energielichaam uit hun stoffelijk (aards) lichaam zijn gegaan. Deze ervaring zorgt meestal voor een permanente verandering in het bewustzijn.

Het heeft even geduurd om veel zaken weer in balans te krijgen omdat de verandering zo snel en toch wel plotseling is gegaan dat ik tijd nodig had om alles te verwerken en een plaats te geven. Hierbij natuurlijk niet onbelangrijk om de realiteit van het dagelijks leven niet te verliezen. Ik heb mij sinds die tijd in veel zaken verdiept om mijn ervaringen te toetsen en te kijken welke informatie er allemaal te vinden is die mijn eigen ervaringen en getransformeerde bewustzijn nog helderder kunnen maken.

Vanuit mijn nieuwe getransformeerde bewustzijn ging ik mij ook realiseren dat gezondheid niet alleen verklaard kan worden vanuit een stoffelijk biochemisch benadering maar ook vanuit een energetische ''multi-dimensionale'' benadering. Ik realiseer mij ook dat er tot op heden geen erkend wetenschappelijk denkmodel en hiermee verklaring is voor een ''multi-dimensionaal'' bestaan van het leven en de mens. De aardse met het oog zichtbare realiteit wordt voor alsnog als enig bestaande realiteit geaccepteerd. Het was voor mij dan ook lastig in het begin om erkenning en gehoor te krijgen voor mijn ervaringen en zeg maar ''spirituele kijk'' op het leven en de mens.

Ruim 10 jaar later, nadat ik eerst gewerkt heb bij verschillende bedrijven, waar ik veel nuttige werk- en levenservaring heb opgedaan, heb ik gehoor gegeven aan mijn gevoel om meer werk te maken van mijn passie voor gezondheid vanuit een holistische visie. Ik ben geschoold in zowel de orthomoleculaire als de energetische geneeswijze; ik heb twee erkende afgeronde beroepsopleidingen op HBO niveau gevolgd en afgerond als basis voor het starten van mijn praktijk in 2011. Binnen de complementaire, holistische geneeswijzen is de visie namelijk dat de gezondheid van de mens niet alleen verklaard kan worden vanuit een biochemische-orthomoleculaire visie maar ook vanuit een energetische visie. Afhankelijk van de soort klacht en wens van de client kan ik beide geneeswijzen inzetten. Vaak werkt een combinatie van beide het beste.