Behandelingen

Orthomoleculair consult
Als je voor de eerste komt is er eerst een kennismaking en intake van ongeveer ieder een half uur. De tijd van kennismaking wordt niet verrekend en kan ook mogelijk los van een consult gehouden worden. Van te voren heb je al een vragenformulier betreffende je gezondheidsklacht(en), gezondheidsverleden, voedingsgewoonten en leefpatroon ingevuld. Belangrijk vind ik dat je je verhaal kan doen. Mijn visie is dat een gezondheidsklacht niet zomaar ontstaat en dat het je iets wil vertellen. Bewustwording van hoe je in het leven staat en je leefstijl is in mijn visie dan ook belangrijk voor je gezondheid.
Om meer inzicht te krijgen in de oorzaken waarom je gezondheidsklachten hebt werk ik met een bioresonantiesysteem. Dit systeem geeft mij meer informatie over waarom er een gezondheidsklacht is en welke ondersteuning je nodig hebt. Met het bioresonantie systeem kan er overigens ook behandeld worden door overdracht van de frequenties die uit de meting komen. Er is indien gewenst ook een samenwerking met een laboratorium voor onderzoek van ontlasting, urine en speeksel.
Vanuit de orthomoleculaire visie is gezonde voeding erg belangrijk en daarom ga ik kijken wat je eetpatroon is en wat er beter kan. Naast voedingsadviezen geven, doe ik een test om te zien welke voeding je beter niet ( in ieder geval voor een bepaalde periode) kan nemen. Door bepaalde voeding (tijdelijk) niet meer tot je te nemen zie ik altijd al een verbetering van de conditie van de darmen en hiermee je gezondheid.
Afhankelijk van de aard van de gezondheidsklacht, tijd en persoonlijke wensen kunnen we eerst de focus leggen op de voeding voordat we verder gaan kijken. Dan kan een eerste consult wat korter duren dan dat er uitgebreider gemeten en gezocht wordt naar mogelijke oorzaken. De gemiddelde duur van een consult exclusief intake is gemiddeld 45 minuten tot 1 uur. Met een intake en een wat uitgebreidere kennismaking kan een eerste consult 1.5 uur duren maar er kan ook voor gekozen worden om eerst alleen een intake te doen.
Na de intake en de eerste metingen ga ik globaal de belangrijkste factoren die je gezondheid negatief beïnvloeden op een rijtje zetten en maak ik globaal een stappenplan hoe je je gezondheid kan verbeteren en om van een bepaalde klacht of klachten af te komen. Ik realiseer mij goed dat soms noodzakelijke veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl lastig kunnen zijn en dat we kijken naar waar jij je prettig bij voelt om succesvol een verandering door te voeren. Teveel veranderingen ineens    in je voedingspatroon en/of leefstijl is dan ook niet altijd wenselijk om uiteindelijk tot een gezondere leefstijl te komen.
Vaak  adviseer ik voedingssupplementen om bijvoorbeeld de darmen in een goede conditie te krijgen of het lichaam te helpen met ontgiften. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel tekorten aan voedingstoffen die niet meer voldoende uit voeding gehaald kunnen worden. En zijn er allerlei factoren in deze tijd die het verbruik van voedingsstoffen groter maakt en waardoor we eerder een tekort aan essentiële voedingsstoffen hebben. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het dan ook wenselijk om met bepaalde supplementen voor onderhoud door te gaan. De supplementen die ik adviseer kunt je zelf bestellen/aanschaffen of indien gewenst kan ik ze voor je bestellen.
 
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar info@harmonature.nl