Behandelingen

Als je voor de eerste komt is er eerst een intake. Deze kan heel kort zijn maar ook wat langer (half uur). Alles afhankelijk waarvoor je komt en wat de behoefte is. Van te voren heb je al een vragenformulier betreffende je gezondheidsklacht(en), gezondheidsverleden, voedingsgewoonten en leefpatroon ingevuld. Dan heb je voor jezelf ook al wat zaken op een rijtje gezet. Belangrijk vind ik dat je je verhaal kan doen. Mijn visie is dat een gezondheidsklacht niet zomaar ontstaat en dat het je iets wil vertellen. Bewustwording van hoe je in het leven staat en je leefstijl is in mijn visie dan ook belangrijk voor je gezondheid.
Meestal duurt een 1e consult met een intakegesprek 1.5 uur. Afhankelijk van de aard van de gezondheidsklacht en persoonlijke wensen kunnen we daarvan afwijken en alleen de eerste keer een intakegesprek doen of is een korte intake met metingen mogelijk in 1 uu. Daarom graag ook eerst even telefonisch contact waarvoor je wil komen. 
Om meer inzicht te krijgen in de oorzaken waarom je gezondheidsklachten hebt, werk ik met  bioresonantieapparatuur. Deze apparatuur geeft mij meer informatie over waarom er een gezondheidsklacht is en welke ondersteuning je nodig hebt. Met deze apparatuur kan er overigens ook behandeld worden door overdracht van de frequenties die uit de meting komen. 
Gezonde voeding is erg belangrijk en daarom ga ik kijken wat je eetpatroon is en wat er beter kan. Naast voedingsadviezen geven, doe ik een test om te zien welke voeding je beter niet (in ieder geval voor een bepaalde periode) kan nemen. Door bepaalde voeding (tijdelijk) niet meer tot je te nemen zie ik altijd al een verbetering van de conditie van de darmen en hiermee je gezondheid.
Na de intake en de eerste metingen ga ik globaal de belangrijkste factoren die je gezondheid negatief beïnvloeden op een rijtje zetten en maak ik een stappenplan hoe je je gezondheid kan verbeteren en om van een bepaalde klacht of klachten af te komen. Ik realiseer mij goed dat soms noodzakelijke veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl lastig kunnen zijn en dat we kijken naar waar jij je prettig bij voelt om succesvol een verandering door te voeren. Teveel veranderingen ineens in je voedingspatroon en/of leefstijl is dan ook niet altijd wenselijk om uiteindelijk tot een gezondere leefstijl te komen.
Meestal adviseer ik voedingssupplementen om bijvoorbeeld de darmen in een goede conditie te krijgen of het lichaam te helpen met ontgiften. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook tekorten aan voedingsstoffen doordat deze niet meer voldoende uit voeding gehaald kunnen worden. Dit is een steeds groter probleem omdat de voeding steeds meer verarmd is aan de gezonde voedingsstoffen. En zijn er allerlei factoren in deze tijd (fysieke en emotionele stress, vervuiling milieu) die het verbruik van voedingsstoffen groter maakt en waardoor we eerder een tekort aan essentiële voedingsstoffen hebben. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het dan ook wenselijk om met bepaalde supplementen voor onderhoud door te gaan.
Ook tijdens een vervolgconsult wordt er meestal weer met het bioresonantieapparatuur gemeten. Ook wordt er dan weer gekeken of het wenselijk is om bepaalde supplementen voor de komende 4 tot 6 weken te gebruiken. Maar ook het gesprek om tot een wenselijke verandering te komen vind ik belangrijk. Daarnaast kan ik in ook een consult adviseren waarbij je op een behandel (massage) tafel ligt en dan behandel ik je door middel van energieoverdracht via mijn handen. Hierbij kan ik je licht aanraken. Een vervolgconsult is meestal na een duur van 4 tot 6 weken na het eerste consult.