Behandelingen

Orthomoleculair consult
Als je voor de eerste komt is er eerst meestal een intake van ongeveer een half uur. Vooraf heb je ook al een vragenformulier betreffende je gezondheidsklacht(en), gezondheidsverleden, voedingsgewoonten en leefpatroon ingevuld. Belangrijk vind ik dat je je verhaal kan doen. Mijn visie is dat een gezondheidsklacht niet zomaar ontstaat en dat het je iets wil vertellen. Bewustwording van hoe je in het leven staat, je leefstijl is dan ook belangrijk.
Om meer inzicht te krijgen in de oorzaken waarom je gezondheidsklachten hebt werk ik met een bioresonantiesysteem. Dit systeem geeft mij meer informatie over waarom er een gezondheidsklacht is en welke ondersteuning je nodig hebt. Er is ook een samenwerking met een laboratorium voor onderzoek van ontlasting, urine en speeksel.
Vanuit de orthomoleculaire visie is gezonde voeding erg belangrijk en daarom ga ik kijken wat je eetpatroon is en wat er beter kan. Naast voedingsadviezen geven doe ik een test om te zien welke voeding je beter niet ( in ieder geval voor een bepaalde periode) kan nemen. Door bepaalde voeding (tijdelijk) niet meer tot je te nemen zie ik altijd een verbetering van de conditie van de darmen en hiermee je gezondheid.
Afhankelijk van de aard van de gezondheidsklacht, tijd en persoonlijke wensen kunnen we eerst de focus leggen op de voeding voordat we verder gaan kijken. dan kan een eerste consult wat korter duren dan dat er uitgebreider gemeten en gezocht wordt naar mogelijke oorzaken. 
Meestal adviseer ik voedingssupplementen om bijvoorbeeld de darmen in een goede conditie te krijgen of het lichaam te helpen met ontgiften. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel tekorten aan voedingstoffen die niet meer voldoende uit voeding gehaald kunnen worden. En zijn er allerlei factoren in de deze tijd die het verbruik van voedingsstoffen groter maakt dan vroeger toen we in een relatief gezonder milieu leefden. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het dan ook wenselijk om met bepaalde supplementen voor onderhoud door te gaan. De supplementen die ik adviseer kunt je zelf bestellen /aanschaffen of indien gewenst kan ik ze voor je bestellen.
 
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar info@harmonature.nl