water

De mens bestaat zo ongeveer voor 70 % uit water; water reguleert veel lichaamsfuncties en een tekort aan water veroorzaakt stress in het lichaam. Water zorgt er onder andere voor dat afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.

Voor een goede gezondheid moet men 1.5 tot 2 liter water per dag drinken. Heel veel gezondheidsklachten kunnen verminderd worden door het drinken van genoeg water.
Het goedkoopste medicijn
Water kan terecht gezien worden als een medicijn zowel ter genezing als ter voorkoming van talloze ziekten. De meeste ziekten worden veroorzaakt door vervuiling van het lichaam. Afvalstoffen worden bij een tekort aan water niet voldoende verwijderd uit het lichaam. Het lichaam produceert afvalstoffen door de spijsvertering maar men krijgt ook schadelijke stoffen binnen uit ons vervuilde milieu die weer verwijderd moeten worden. Maar ook emotionele gifstoffen die ontstaan uit niet verwerkte emoties en negatieve gedachten blijven met een tekort aan water in het lichaam zitten.

Een tekort aan water kan zorgen voor o.a. de volgende aandoeningen/ziekten:

 
Chronische stress: een tekort aan water leidt tot stress waardoor de bijnieren geprikkeld worden en stress hormonen gaan afscheiden. Stress zorgt weer voor meer watergebruik en als er een tekort aan water is leidt dit weer tot meer stress. De vicieuze cirkel kan doorbroken worden door meer water te drinken.
 
Depressie: de hersenen hebben veel water nodig en een tekort kan leiden tot depressiviteit.
 
Hoge bloeddruk: bij een chronisch watertekort is het totale vloeistofvolume (waaronder ook bloed) in het lichaam te laag en worden de bloedvaten vernauwd om toch te zorgen dat alle organen van voldoende bloed worden voorzien. Het gevolg is wel dat de bloeddruk omhoog gaat.
 
Artritis en reuma: gewrichten zijn gevoelig voor een tekort aan water; slijtage van de gewrichten zal eerder optreden.
 
Allergieën: het lichaam gaat meer histamine maken bij een watertekort en dit heeft weer een effect op het immuunsysteem. Allergieën hebben te maken met een niet goed functionerend immuunsysteem.
 
Diabetes: bij een watertekort wordt de insulineproductie geremd. Insuline wat wordt afgegeven door de alvleesklier en is nodig om suiker in cellen te krijgen. Als dit niet gebeurd wordt de suikerspiegel in het bloed te hoog.
 
Rug- en nekpijn: 75 % van het gewicht van het lichaam wordt gedragen door het water dat opgeslagen is in de tussenwervels.
 
Angina pectoris: door een verminderde bloedcirculatie kunnen er pijnklachten in het hart optreden.
 
Hoofdpijn: de hersenen hebben veel water nodig, ze bestaan voor 55 % uit water.
 

Vitaliseren van drinkwater

Het Nederlandse leidingwater behoort tot een van de beste van de wereld. Maar dit wil niet zeggen dat het Nederlandse leidingwater vrij is van giftige stoffen. Al zijn de concentraties heel laag maar het leidingwater bevat steeds meer restanten van medicijnen door  het toenemende gebruik hiervan.
Maar er zijn verschillende methoden om de kwaliteit van het leidingwater te verbeteren. Een methode om de kwaliteit van water te verbeteren is de vitalisatie methode. Dit is een methode waarbij de energiewaarde van het water wordt verhoogd. Water in de natuur heeft een hogere energiewaarde dan het leidingwater. Dit komt omdat door het transport van het water door het leidingenstelsel het water zijn natuurlijke kracht heeft verloren. Daardoor mist dit water zijn vitale en harmoniserende karakter. Door het water te vitaliseren zorg je ervoor dat het natuurlijke vermogen van water weer hersteld wordt.
Givitaliseerd water heeft een hogere energietrilling die bij innname wordt overgedragen aan het lichaam. Vitaal water zorgt ervoor dat afvalstoffen gemakkelijker het lichaam kunnen verlaten en door de hogere energetische waarde van het water wordt de schadelijkheid van giftige stoffen in water geneutraliseerd. Het water wordt door de vitalisatiemethode ook zachter en smaakvoller.
 

 

 In het tijdschrift Ode heeft Tijn Touber een artikel geschreven met de titel 'Het geheim van water'.

 

Download
Het geheim van water
Het_geheim_van_water.pdf
Adobe Acrobat document 82.8 KB