Vergoedingen

Vergoeding zorgverzekeraar
 
Afhankelijk van een aanvullende ziektekostenverzekering voor alternatieve / complementaire geneeswijzen kun je de behandelingen (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Er is aansluiting bij de beroepsorganisatie MBOG en CAT. Ik sta bij CAT geregistreerd als Kwaliteitstherapeut en vergoedbaar voor 2022.

Maar informeer voor mogelijke (gedeeltelijk) vergoeding van het natuurgeneeskundig consult (orthomoleculaire en/of energetische therapie) zelf even bij je verzekeraar. Het gaat specifiek om orthomoleculaire (prestatiecode 24000) en/of energetische therapie (prestatiecode 24012). Vraag heel duidelijk naar de vergoedingen op basis van deze 2 prestatiecodes; er zijn de laatste jaren veel veranderingen geweest. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid.

De betaling van het consult is rechtstreeks (contant of factuur) aan Harmonature. Op de factuur wordt het polis/klant nummer van de verzekeraar vermeld en is het de eigen verantwoordelijkheid om deze factuur in te sturen naar de verzekeraar voor een mogelijke vergoeding.                                

Vergoedingen verzekeraars aangesloten bij MBOG: zie hier

Welke zorgverzekeraars vergoeden?

 In 2022 komen behandelingen van Vergoedbare CAT-Therapeuten voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking vanuit het aanvullende pakket bij meerdere verzekeraars.

Maar informeer naar de prestatiecode omdat niet alle verzekeraars alle therapievormen vergoeden. 

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden ZorgMenzisPMA, Anderzorgde drie Zorgkantoren Groningen Twente en ArnhemMenzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ