Gezondheid EN Oorzaken van GezondheidsKlachten

Onze gezondheid wordt door heel veel factoren bepaald. Ten eerste wordt niet iedereen met een even sterke basis-gezondheid geboren en kunnen aandoeningen erfelijk bepaald zijn. Maar ondanks dat je gezondheid voor een deel genetisch bepaald is, kun je met je leefstijl je gezondheid enorm positief of negatief beïnvloeden. Een ongezonde leefstijl speelt vaak een grote rol waarom we niet in staat zijn om ons gezond te houden. Maar helaas al doen we nog zo onze best zijn er factoren waar we minder bewust van zijn en die ik graag wil toelichten.
Een goede gezondheid kan alleen bestaan als het zelfgenezend vermogen van het lichaam in staat is om voor een natuurlijk herstel en een balans te zorgen. Wanneer er sprake is van bepaalde gezondheidsklachten dan is daar vaak al een stadium van een minder goed voelen aan vooraf gegaan. Vaak is ook niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is. Maar lichte klachten kunnen ontaarden in een chronische aandoening. Een aantal belangrijke functiesystemen in het lichaam zijn dan vaak niet meer in balans. Deze functiesystemen zijn o.a.:

 - het (autonoom) zenuwstelsel

 - het spijsverteringsstelsel 
 - het hormoonstelsel                         
 - het immuunsysteem
Het goed functioneren van deze systemen zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid. Het lichaam wordt continu door invloeden van binnenuit en buitenaf uit evenwicht gehaald. Het lichaam kan zich steeds weer herstellen mits de bovengenoemde systemen maar goed kunnen werken.
Maar wat zijn nu belangrijke oorzaken waarom deze functiesystemen uit balans zijn?
Een aantal belangrijke oorzaken zijn:
- ongezonde voeding,
- verzuring van het lichaam
- laaggradige ontstekingen in het lichaam
- voedingsallergieën en voedingsgevoeligheden
- pathogenen: virus restanten (denk aan Pfeiffer, Herpes), slechte bacteriën, schimmels en parasieten
- darmproblemen
- slechte ontgifting van afvalstoffen en schadelijke stoffen
- zware metalen belasting
- te weinig zuurstof, te weinig water en te weinig zon

- teveel stress

- geen innerlijke rust

- te weinig beweging

- emotionele onbalans / niet goed verwerkte  trauma's
- gevoelig voor elektromagnetische straling