ENERGIEBLOKKADE

Er is een visie dat de mens naast een stoffelijk lichaam ook een ''energielichaam'' heeft. Dit energielichaam kan gezien worden als een complex energiesysteem dat er voor zorgt dat de levensenergie goed en in de juiste mate door het lichaam kan stromen en er geen blokkades zijn in de energiestroom. Er kan overigens ook een te sterke energiestroom zijn. Een herstel van de energetische balans is dan ook een belangrijke factor voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 

Er is een spirituele wetenschap (oude wijsheid) die ons veel kan leren over het vitaliseren van het lichaam. Deze spirituele wetenschap beschrijft zeven hoofdenergiecentra (chakra's) voor de uitwisseling van energie van de geestelijke wereld naar de stoffelijke wereld. Deze chakra's werken op subtiele, voor het oog onzichtbare, niveaus. De chakra's spelen een belangrijke rol in het in evenwicht houden van onze fysieke en psychische gezondheid. Je kunt de chakra's zien als ontvangst- en zendstations voor de energie die ieder moment naar je toe, door je heen en uit je weg stroomt. Ieder chakra werkt als een transformator die de krachtige energie vanuit het universum transformeert naar de juiste dosering voor het stoffelijke lichaam. De zeven hoofdchakra's zijn ook belangrijk om in verbinding te komen met de geestelijke wereld.

De 1ste (basis) chakra

Hoe krachtig sta je in het leven? Basisvertrouwen, stevigheid en onafhankelijkheid.

Je veilig, krachtig, gekoesterd en gedragen voelen. Verbinding met de Goddelijke Moeder, die verankerd is in het centrum van de aarde.

 

Bij elke verandering in de weefsels maar ook bij je creatieve processen van scheppen dient deze chakra actief geharmoniseerd worden. De basischakra maakt elke handeling stabiel en krachtig. Waardoor het tot in de kern van het weefsel en cel kan door dringen. Zelfheling op en top.

 

De 2de chakra

Je creatieve en scheppende vermogens – seksualiteit.

Dingen in de wereld zetten, belangrijk bij nieuwe projecten, aspecten.

Het is de chakra van gezondheid. Hoe beter chakra 1 in orde is, hoe beter je los kunt laten in chakra 2.

 

De 3de chakra – de plexus solaris

Ons zonnecentrum is de belangrijkste zenuwknoop tussen de maag en de aorta. Deze beïnvloedt het hart, de spijsvertering, het vegetatief (sympathische) zenuwstelsel… en is het belangrijkste distributiepunt van warmte en licht in je lichaam. Het beïnvloedt je gezondheid, je persoonlijkheid, je begeertes en je loutering, je emoties, je zelfdiscipline en de opname van zonnekracht.

Emotionele turbulentie mag gelouterd worden en tot rust komen. Begeertes mogen worden uitgezuiverd. Minder hechten aan je fysieke klachten. Op de juiste manier er nonchalanter in worden. Leer de gevoeligheden van de plexus solaris te overstijgen. Hier krijgen we onze testen en inwijdingen.

 

De 4de chakra – de hartchakra

De hartchakra is het distributiecentrum voor alle levensenergieën en dient als middelpunt tussen de eerste 3 chakra’s, waar zich nog veel lagere aard bevindt, en de drie hogere chakra’s die al het geestelijk licht kunnen opvangen dat bestaat uit inzicht, wijsheid en begrip.

De hartchakra draagt de goddelijke blauwdruk in zich, datgene die je werkelijk bent en hoe alles mag zijn vanuit jouw zuivere intenties en scheppingen. Volledige harmonie, in beweging met de flow. Leven in het moment, genieten, maak het beste van elk moment. Hartkwaliteiten, mededogen, humor, luchthartigheid, intuïtief weten.

 

De 5de chakra – de keelchakra

Communicatie, zowel naar buiten als je interne communicatie. Zelfexpressie, hoe druk je jezelf uit, wat laat je zien van jezelf.

De macht en de kracht van het gesproken woord is zo belangrijk! Zeg, denk en schrijf opbouwende voedende woorden. Woorden die met de juiste toon en intentie worden geuit, kunnen werelden scheppen. Deze kracht is vaak misbruikt geworden, gebruik deze krachten wijs, opbouwend en liefdevol.

Staat voor de regulering en het aansturen van alle orgaanfuncties, hoe ze met elkaar werken/communiceren. Verder: Hoe voel en denk ik over mezelf? Hoe is het met je eigenwaarde? Hoe communiceer ik met mezelf? Communiceer met je eigen innerlijke wijsheid.

 

De 6de chakra – het 3e oog

Dit is een verfijnde chakra, inzicht krijgen in zaken. Helderheid, visie, waarheid en inzicht.

Staat voor ons opbouwende denken, de intuïtie, de ontwikkeling en werking van de 5 zintuigen en de harmonisatie van ons zenuwstelsel.

 

De 7de chakra – de kruinchakra

Geleid worden door zuivere inspiratie. De kruinchakra is verantwoordelijk voor de verruiming van bewustzijn.

Het is van belang dat deze chakra in verbinding wordt gebracht met de aarde, zodat de inspiratie kan landen.