Essentie

Essentie ofwel het wezenlijke, het belangrijke. Waar gaat het nu echt om? Wat maakt de mens gelukkig en zo, ook eerder gezond? Dit kan een hele filosofische vraag zijn maar het is wel een belangrijke vraag. Zeker voor jou zelf! Wat maakt jou echt gelukkig? In mijn optiek is dat wanneer je je hart zoveel mogelijk volgt en goed kan voelen wat voor jou goed is. Vanuit dat gevoel kom je ook dichter bij jezelf.

 

We leven en doen van alles wat van ons verwacht wordt maar vaak niet wat we echt willen en ons goed bij voelen. We leven zo vaak volgens de verwachtingen die door anderen en de maatschappij zijn opgelegd. We leven vaak teveel naar de maatstaven van de ''buitenwereld'' en te weinig naar de verlangens van onze eigen unieke ''binnenwereld''.

 

Een ''innerlijke stem'' kan zeggen dat je een andere weg mag bewandelen maar luister je daar ook naar? We leven vaak zo in ons hoofd maar zo weinig naar ons gevoel.

Mijn mening is dat als je goed naar je gevoel luistert, je ook dichter je essentie komt, je diepere zijn. Hoe doe je dat? Door naar je gevoel, vanuit je hart te leven, maak je meer verbinding met je ziel en je ziel is dan weer een verbinding met de essentie, de Bron, van alle leven. De essentie is voor mij vormloos, het is de kracht, de liefde waaruit alles voortkomt. En het ''(geestelijke) hart'' is de poort van de ziel.  Dan kom je echt in je kracht.

 

Dus zoek de stilte op en ga voelen wat echt goed voor je is. Ook muziek, dans en andere expressie vormen werken vaak fantastisch om vanuit je passie je essentie te ervaren. Maar blijf niet in je hoofd zitten. Doe zoveel mogelijk dingen waar je echt blij van wordt; daardoor gaat je energiefrequentie omhoog en kom je gemakkelijker bij jezelf. Ga naar ''binnen'' en maak je los van alleen te leven naar de verwachtingen van de uiterlijke werkelijkheid. De echte werkelijkheid, jouw werkelijkheid, jouw essentie zit in je, is je afstemming, je geestelijke beleving. Volg je hart en houdt je hoofd er wel bij.